4 בספט׳ 2009

האינג'רה הראשונה בארץ

העולים הראשונים מאתיופיה עשו אינג'רה מקמח חיטה רגילה , השתמשו באבקת אפיה ומחבת
כאשר עלו לארץ לא הכירו את כל האפשרויות להכנת האינג'רה

האינג'רה באתיופיה הייתה עשוייה מטיף בעיקר וכן היתה אינג'רה גדולה.
האינג'רה שהכינו בארץ מקמח חיטה רגילה נראתה הרבה יותר לבנה ספוגית ויפה
אבל הטעם היה אחר והרי זה הכי חשוב !

גודל המחבת קבע את גודל האינג'רה וכאן בארץ נוצרה האינג'רה החדשה
קטנה ואישית בגודל קוטר צלחת סטנדרטית, אפשר לומר שזה התאים לחיים בארץ (ארחיב בהמשך)

לאחר תקופה מסויימת בארץ גילו העולים שיש חיטה מלאה שנמכרת בשק
וסוף סוף יצא האינג'רה האמיתית , אפשר לומר חצי שנה לאחר העליה.

האם תוכלו לשאול את ההורים איך היתה הכנת האינג'רה הראשונה שלהם?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה