9 באוג׳ 2009

האִינְגֶ'רָה הוא לא ממש לחם במובן הפשט

בעקבות דיון באחד הפורומים ליוצאי אתיופיה באינטרנט
בנושא האִינְגֶ'רָה החלטתי לשנות את הכותרת ל"אִינְגֶ'רָה האוכל האתיופי "
זאת משום שמגיבים רבים הבינו שאני אומר שהאִינְגֶ'רָה היא לחם כפשוטו.
ולא זו כוונתי אלא לומר שהאִינְגֶ'רָה מצויה במטבח ונאכלת בתדירות גבוהה כמו הלחם!
את האינג'רה אוכלים עם מיגוון הרטבים שיש (ראה קישורים).
ה- דָאבּוֹ הוא הלחם, שעשוי מחיטה ולא מטיף כמו האינג'רה.

תגובה 1:

  1. תודה על מידע בנושא מאכל האהוב עלי "אנג'רה"!
    אני עוסקת בנושא בריאות.
    רוצה לשתף אותכם ממיעט הידע שלמדתי על תזונת יוצאי אתיופיה. במיוחד על אנגרה שעשוי "מטייף" המקורי שבא מאתיופיה. מכיל הרבה מרכיבי תזונה בריאה.עשיר מאוד בברזל מרכיב העיקרי בבנית כדורי דם אדומות,בסידן שבונה את עצמות בגוף,מגנזיום ,שבץ ועוד ברבה מרכיבים שחשובים לגוף.גידול הטייף באתיופיה הוא אורגני ללא תוספות חומרים. בנוסף הרוטב שאוכלים עם אנג'רה "קיק וויט" עשוי מגרגירי חומוס או אפונה עשירים בחלבונים שהם תחליף לבשר.בנוסף "גומן" שהוא ירק מבושל עשיר בויטמינים.הרטבים עם טבלינים בריאים כמו בצל,שום,זינגר,חל,פלפל שחור,כמון ועוד תבלינים בריאים.
    החיסרון הוא הטייף יקר.החיסרון הנוסף אם אוכלים 3 ארוחות אנג'רה עם וויט וגם בירה, הרבה קלוריות וזה משמין.במיוחד למבוגרים עם סכרת ושומנים בדם. יש לשלב עם ירקות ולהמעיט בכמויות .

    ענבל

    השבמחק